Every day is a new adventure – “Ardennen 3/3”

Waarom gaat de tijd zó snel? Dit was alweer onze laatste dag op stap..

De wekker ging dit maal eerst later dan de afgelopen dagen. Mag ook wel eens hé! Na een heerlijk ontbijt (fan van die hotels-ontbijtjes), pakten we onze spullen en was het weer tijd om de auto in te stappen.

Oh-ja.. Voordat ik het vergeet.. Even deze tip!
Parkeren is in deze streek enorm goedkoop. Hier hoef je – je geen zorgen om te maken. Zorg wel voor genoeg losgeld want eh.. Niet elke automaat heeft een chip/pin gedeelte 🙂 Wij betaalden vaak een euro of 2 voor 2/3 uur parkeren (midden in het centrum!!).

OKEY.. Hier gaan we!

DSC_3905

We reden naar dit “pittoresk” plekje genaamd Dinant. De naam alleen al was een feestje hoor (doet me denken aan Dinand, zanger van voormalige rockband KANE)!

Dinant ligt langs beide Maasoevers en staat bekend om het Citadel. Je kunt hier ook echt niet omheen wanneer je hier bent – je hoeft dus niet bang te zijn dat je het niet zult vinden, haha.

7583950640_img_6127

Dit stadje heeft veel te vertellen en dit merk je wanneer je een bezoekje brengt aan het Citadel. Wij kochten een combi ticket zodat we met de kabelbaan naar boven konden. Vanuit de kabelbaan was het uitzicht al onwijs mooi.

Wat wij wel heel jammer vonden, was dat je voor het allermooiste uitzicht – verplicht met een gids rond moest lopen. Wij vinden het heerlijk om zelf alles te bekijken en op ons eigen tempo te “doen” dus kozen hier niet voor..

DSC_3930

Na een rondje gelopen te hebben door het Citadel, besloten we nog even “een bakkie koffie” te doen. Dit was een heerlijk moment – een “coffe with a view” moment!

afterlightimage-24

Ik ben zo’n type die echt uren kan staren naar “rijtjes” van verschillende huisjes naast elkaar. Bofte ik even! Deze stond hier – naast – het Citadel. Dit gaf een gaaf effect!
Ook was het erg leuk dat je overal saxofonen als kunst stukken terug kon vinden. Na wat google sessies vond ik al gauw dat de maker van de saxofoon uit Dinant komt. Hoe leuk!

dsc_3919.jpg

La Citadelle de Dinant S.A.
Chemin de la Citadelle, 1 à B-5500 DINANT

De dingen die we wilden doen, hebben we allemaal kunnen doen. Hoe fijn is dat! Zonder stressen of racen tegen de klok.. “De klok?” Wat was dat ook alweer? 🙂 Haha.

Gister kwamen we in Durbuy een midgetgolf baan tegen. Deze stond op zo’n toffe plek.. Ook was Durbuy ons favorietje.
We besloten naar dit stadje terug te rijden en dit lekker te gaan doen.

7583950640_img_6142

Deze meid dacht haar lover wel even te verslaan.. Nou mooi mis dus. Máár.. met drie puntjes verschil. Dus… Wanneer komt de revanche? *kijkt stoer*

7583950640_img_6141

Midgetgolf
Place du Grand Anticlinal 3, 
6940 – Durbuy

Inmiddels was het al weer een uur of twee. Als afsluiter rende we het terras op en aten we daar een late lunch/avond maal..
Met een voldaan gevoel stapte we onze auto in en reden we naar huis..

Onderweg naar huis zat ik eigenlijk flink te balen dat we onze poezenbeest niet meer op konden halen (iets met sluitingstijd om 16:00 uur)..
Toen we thuis kwamen had Bry een mail van de opvang;

Groetjes van Nemo van zijn vakantieadres!
Het gaat hartstikke goed! Hij komt lekker knuffelen en hij eet ook prima!

Nu snap ik hoe blij ouders zijn wanneer ik een leuke foto van hun kind stuur wanneer hij/zij bij mij op de opvang, aan het spelen is.
Ik werd hier namelijk zó intens happy van, haha.

Wij sloten deze heerlijke dag af met Netflix op onze, heerlijke, eigen bank.


img_1356

Ardennen you were so good!
We hebben enorm genoten van je gastvrij- én mooi-heid.
Tot de volgende keer!

29 reacties op ‘Every day is a new adventure – “Ardennen 3/3”

 1. Ik ben nog nooit in de Ardennen geweest en dat vind ik oprecht jammer, want volgens mij is het er zo mooi! Je foto’s nodigen in ieder geval zeker uit om eens die kant op te gaan 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Super leuk om te zien waar je allemaal geweest bent aapie! Waarschijnlijk heb je vele mensen geïnspireerd om ook eens een kijkje te nemen in de Ardennen! Trots op jou en can’t wait to hear your stories tomorrow! 😙

  Liked by 1 persoon

 3. Dinant is inderdaad een leuke plaats. Als je nog een keertje gaat, zou ik ook een bezoek brengen aan Namen, ook een heel leuk stadje met een Citadel waarvan af je een prachtig uitzicht op het stadje hebt.

  Liked by 1 persoon

 4. Jullie hebben genoten zo te zien, gaaf hoor, dit zijn plekken waar ik ook vaak ben geweest en altijd vind ik het genieten. Betis vakantie niet ver van huis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s