Happy birthday, Nemo!

“De kop van de kat is jarig én zijn pootjes vieren feest”

Voordat je verder gaat lezen.. Pak even iets lekkers te drinken en hef het glas op onze Nemo!

a9b84f4d-05ed-4e7a-87b3-93bbf84310ae

Gefeliciteerd lieve Neemster! Vier jaar alweer! Ik ben een trotse humom (katten taal – woordgrapje) én ik geniet elke dag van jou. Je bent een onwijs lief en sociaal beestje; ons opwachten voor het raam, onze nachtelijke kroelsessies & je heerlijke “ik-kijk-je-doordringend-aan” momentjes.

Vanmorgen stond je al te popelen om 0700 uur om de dag te beginnen. En hoe kun je de dag nou beter beginnen dan met cadeautjes?

tempimageforsave-23
Deze té leuke – zelfgemaakte bow & bandana komen bij furreverfluffs vandaan! Check ook even hun Instagram!

Deze blog was vooral bedoeld om Nemo zijn 4e verjaardag (duhhh) te vieren máár ik wil ook een paar “tekenen” delen, die laten zien dat je kat van je houdt. Althans, hoe wij dit merken én (gelukkig) mogen ervaren met onze jarige Neemster;

♡ Wanneer katten op hun buik rollen en hun buik laten zien, voelen ze zich op hun gemak. Katten zijn trotse dieren dus het is een speciaal momentje wanneer dit gebeurt. Nemo doet dit ook zo nu en dan. Wanneer wij dan zijn buikje willen aaien, klampt ie zich vast aan onze arm (lief, maar kan ook zeer doen met die scherpe nageltjes!)

♡ Een kopstoot is een vriendelijk gebaar bij katten, wanneer wij dit als mensen doen is het niet zo heel vriendelijk hoor.. Katten doen dit om hun geur achter te laten zodat jij hun “bezit” wordt.

♡ Dit vind ik een hele leuke.. – Nemo is graag altijd even om 04:00 uur in de nacht wakker. Hij komt dan even gedag zeggen en duwt zijn natte neus tegen onze wangen. Af en toe krijgen we er ook een gratis mauw sessie bij tot we hem voldoende aandacht hebben gegeven. Ach hé.. Net een baby!

0BC589F1-801E-45BD-9E4F-A6F5808FFB56.jpeg

 

♡ Nemo kan af en toe zacht bijten op onze vingers, vervolgd door wat likjes. Dit is een blijk van waardering. Maar trek wel even aan de bel wanneer het bijten té hard gaat.. 😉

♡ Katten zijn een expert in het achter je aan lopen. Dit is natuurlijk een teken dat ze graag bij je in de buurt zijn! Pas wel even op dat je niet over hem/haar heen valt 🙂 (Ik spreek uit ervaring..)

♡ Je kan heel gauw merken hoe het humeur staat van een kat aan zijn staart. Wanneer hij deze omhoog houdt, wilt hij eigenlijk zeggen dat hij je heel lief vindt.

♡ Af en toe verrast Nemo ons met een lange oogcontact-sessie. Je hoeft hier niet bang voor te zijn wanneer katten dit doen. Ze maken alleen oogcontact met degene die ze vertrouwen en goed kennen. Kijk vooral lekker terug, vinden ze heel leuk!

♡ Last but not least – Ons poezebeest gaat vaak met zijn koppie op onze hand liggen zonder dat wij hem hier toe proberen aan te zetten. Dit zijn altijd even van die “mijn hart smelt” momentjes.

Op wat voor manieren krijg jij liefde van je beestje? 

18 reacties op ‘Happy birthday, Nemo!

  1. Ah! Wij hadden vroeger ook een kat en ik vond het zo fijn als hij op schoot kwam kroelen en dan van plezier zn nageltjes in je schoot zette. Nou ja dat laatste was niet heel fijn haha maar dat hij zich op zn gemak voelde wel. En hij sloeg onze handjes weleens weg toen we klein waren, maar nooit met zijn nagels. Echt een heel lief beestje.

    Like

  2. Wij hebben morgen feest, dan wordt onze kat 1 jaar, we hebben hem dan net 6 weken in huis, maar ik kan echt niet meer zonder hem. Leuk om al jouw weetjes te lezen. Wij hebbend us ook een cadeautje gekocht en nemen morgen een tompouce op zijn verjaardag :). Hier komt hij ook vaak over mijn schoot lopen en gaat zich dan echt even helemaal nestelen op schoot, te lief!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s