PERSONAL – Wat mijn “plakplaatjes” zeggen over mij..

De vraag of mijn tattoos iets betekenen, heb ik bijna in ieder gesprek gekregen. Já en nog eens já. Of je tattoos moet nemen only & alleen als er een betekenis achter zit.. – Nee. Vind ik niet.

De tattoos die ik heb, passen bij mij en hebben ieder een betekenis. Zou ik zelf een tattoo nemen – die geen betekenis heeft? Ja zeker! Op dit moment sta ik niet open voor een nieuwe tattoo en deze zal ook niet zo snel komen (behalve als ik nu op Pinterest ga speuren.. Dat doen we dus maar niet!). Maar who knows.. Ooit 😊

Iedereen heeft hier trouwens een eigen mening over en dat is okey. Ik ben vrij onzeker als het gaat om wat andere mensen van mij vinden maar op de één of andere manier heb ik dit totaal niet met/over mijn tattoos. Is ook wel eens fijn om te zeggen, haha.

“Het verhaal achter mijn tattoos”

img_6210

↳ Het grappige aan deze foto is – dat er 3 te zien zijn. Ik wil het eerst even hebben over degene die op m’n arm staan! Deze is, zoals je op de foto ziet, in 2 delen gezet.

De tekst “Nothing comes as easy as it goes” komt uit het liedje “Solitary Madness” van Kane. 18 november 2014 heb ik deze laten zetten. Dit was voor mij een reminder dat ik op dát moment in mijn leven, kei hard moest vechten om überhaupt weer te kunnen en te mogen blijven leven. Op dit moment was ik naar een datum aan het toewerken dat ik opgenomen zou worden in een eetstoorniskliniek. Op 16 juni 2017 heb ik een unalome hier aan toegevoegd;

“Unalome” – The path starts in the center of the spiral, and as you continue down this path you are wandering, becoming more conscious of your surroundings. When you reach the top of the symbol, you have reached enlightenment. ☽

↳ We gaan meteen door met deze – “Opie” – Ik heb deze tattoo 27 juni 2014 laten zetten. Dit was vlak nadat mijn opa overleed. Mijn opa was voor mij – m’n paps. Zijn overlijden was heel onverwachts.. Ik wilde deze tattoo graag in het zicht zodat ik, bij alles wat ik doe, weet dat hij er is. Love you opie, always!

Diezelfde “tattoo-sessie” liet ik ook “family” zetten. Op dit soort momenten ben je, je heel bewust van degene die om je heen staan. Ik vond het een mooi eerbetoon om deze op mijn lichaam te laten zetten. Achteraf gezien had ik hem alleen op een andere plek willen zetten. De zijkant van je hand slijt enorm. Desalniettemin ben ik er nog steeds erg blij mee.

0bf36dff-6c78-4a24-9a8d-f79a645b2dd8-1

↳ Há, wanneer ik afreken, m’n hand tevoorschijn haal of gewoon op mijn telefoon zit – krijg ik 9 van de 10 keer een reactie op deze tattoo; “Is hij echt?”, “Heb je die zelf getekend?”, “Ahw, dit is echt het aller schattigste ooit!”, en ga zo maar door.

Gek dat zo’n klein plaatje, zoveel aandacht kan trekken!! 😊 Deze moest en zou ik op mijn vinger hebben. Het is een ode aan Nemo (natuurlijk)! Deze kleine vriend heeft me enorm veel liefde gegeven op de momenten dat het mezelf wat minder goed lukte. En dit doet hij nog steeds!

482244_4645977023219_1518740352_n

↳ Ik moest even zoeken naar deze foto maar ik wist dat ik deze nog ergens had rondslingeren. Deze tattoo heb ik op 16 maart 2013 laten zetten én dit is de eerste foto daarvan. Vogeltjes.. Voor mij was dit een soort inspiratiebron; deze beestjes spreiden hun vleugels en vliegen in het rond; Het gevoel van vrijheid hebben. Dat is precies wat ik ermee wilde laten zien.

891745_4733739297221_2017178419_o

↳ MIJN ALLER EERSTE TATTOO. Ik ben onwijs trots op deze. De datum weet ik helaas niet meer. Wat ik wel weet, is dat ik nét 16 was.

Deze tattoo heb ik samen met mijn moeder laten zetten. Je ziet een draak afgebeeld; dat is Dinand (voormalige zanger van KANE) “zijn” draak. Deze staat op zijn rug. Nu denk jij vast – “Waarom hebben jullie deze dan op jullie voet?” Haha, nou.. Deze band was voor mijn moeder en mij – onze passie. We reden een paar jaar heel Nederland af en ieder weekend zaten wij op de eerste rij tijdens concerten. Ik heb een hele goede en sterke band met mijn moeder en het was zó bijzonder om dit samen te delen. We besloten samen deze tattoo te zetten als teken voor onze liefde naar elkaar maar ook voor de avonturen en belevenissen van toen. Fearless” is wederom ook een liedje van hen – “mijn liedje”. Dit is toch wel één van mn favoriete quotes ook al is het maar één woord.

39cc49a6-b44b-47f8-bb14-9981482aa39a

↳ Last but not least.. Nog meer vogels! Ook deze heb ik samen met mijn moeder laten zetten. De exacte datum weet ik even niet máár dit was vlak na de eerste “Divergent” film. Er is eigenlijk geen logische uitleg of verklaring waarom. Ik was meteen verkocht én mijn moeder ook. Zoals ik al eerder beschreef, beelden vogels voor mij “vrijheid” uit. Dit is wederom de reden dat deze er moest én zou komen.

Há, best een intieme blog dit..

Heb jij ook tattoos? En hoe denk jij erover; moet er altijd een betekenis aan vast zitten?

32 reacties op ‘PERSONAL – Wat mijn “plakplaatjes” zeggen over mij..

 1. Heeii Skeetie!

  Love all of your Tattoos!

  En ben ook dol op mijn eigen, ze hebben alledrie een betekenis en zou er zelf nooit 1 zonder betekenis zetten. Ik vind tattoos iets moois om jezelf te uiten en te beschrijven. Uiteindelijk krijg je een mooi kunstwerk dat jouw leven beschrijft, maar ook zorgen ze voor een reminder aan alles wat je hebt meegemaakt of belangrijk voor je is.

  Je bent bijzonder aapie, keep up the good work!

  L.O.L. ♡

  Liked by 1 persoon

 2. Hier nog niet. Wel in de planning voor de toekomst. Ik wil heel graag een gezinstattoo wanneer ons gezinnetje compleet is voor ons. Op het moment dat hij compleet is wil ik er dan 2. 1 gezins en 1 met de voorste letters van de kindjes. Ik moet nog even braaf wachten, maar ooooh wat kriebelt t van binnen om ze te gaan zetten😊

  Liked by 1 persoon

  1. AH SUPER TOF! Haha, wacht maar tot je er zit! Dan kriebelt het nogmeer (letterlijk haha). Super tof! Ben echt een Pinterest fan en ik zie regelmatig zoveel toffe voorbijkomen die dienen als tattoo voor de ‘fam’!

   Like

 3. Al je tattoos zijn super mooi en ze hebben ook nog eens een mooie betekenis! 😍

  Ik ben verliefd geworden op de tattoo die je op je arm hebt “Unalome”.

  Ik zelf heb er twee waar wel een betekenis aan vast zit. Ik wil er eigenlijk nog een maar ik ben bang dat als er verder geen betekenis aan vast zit, dat ik dan spijt krijg. 😅

  Liked by 1 persoon

  1. Hoe lief! Thanks! Ja.. Ik vind m’n unalome ook echt wel de mooiste denk ik. Zit voor mij zelf ook wel een huge betekenis aan dus dat zal ook meespelen.

   Mag ik vragen waar je aan zit te denken? Hahahaha. Ben benieuwd!! Liefs

   Like

   1. Ja, dan is het nog mooier! Nou ik heb in het verleden gekeken naar een unalome tattoo of een dromenvanger, maar ik denk dat ik toch weer voor iets ga kiezen met een betekenis. Ik weet alleen even niet wat het beste past bij wat ik heb meegemaakt dus dat word nog even zoeken. 🙂 💕

    Liked by 1 persoon

 4. Hey meid,

  Goed beschreven Kayl!
  Ik heb er 2 en de 3e staat ook op de planning.😊
  1 voor “mezelf” als herinnering dat het leven echt wel mooi kan zijn, 1 voor Noodle en de andere wordt voor mini.

  xox

  Liked by 1 persoon

 5. Wat mooi dat je uitlegt waar je tattoo’s voor staan! Zelf heb ik geen tattoo’s. Ik ben bang dat ik er spijt van krijg of dat ik de pijn tijdens het zetten niet trek, haha. Maar vind het bij anderen wel echt supermooi!

  Liked by 1 persoon

  1. De pijn is echt niet iets om het daarvoor niet te doen! Het is meer vervelend dan pijn-pijn.. Maar als je dat gevoel hebt, moet je dat echt niet doen! Pas doen als je er 100% zeker van bent!

   Like

 6. Wow! Ik vind ze prachtig, allemaal. En voor mij persoonlijk moet er wel een betekenis aan zitten, maar dat hoeft niet in het algemeen te gelden. Ik denk dat het belangrijkste is dat mensen er goed over nadenken én dat het feit dat je je tattoo laat zetten in combinatie met de fase in je leven automatisch betekenis geeft.

  Like

 7. Wat een mooie tattoo’s. Ik hou er van, heb er zelf 2. 1 om mijn rechter pols soort armband met open hartjes gezet samen met mijn moeder toen ze erg ziek was. En 1 boven mijn linkerborst met boomstam 2 vogels op de tak en wegvliegende vogel (voor miskraam).

  Liked by 1 persoon

 8. Wateen mooie betekenissen zitten er achter je tattoos. Ik vind tatoeages prachtig en ben er dan ook echt dolr gefascineerd. Heb nooit iets gevonden wat ik heel mijn leven op mijn Lichaam wilde dragen.. bang dat ik er later spijt van krijg. Aan de ene kant jammer, mja aan de andere kant it is what it is…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s