Life lessons voor jou, van Nemo!

Nemo is zo’n jeweetwel-kater. Hij heeft verschillende bijnamen; Nemie, Neemster, Beemsterkaasje, Biemo én ga zo maar door. Het mooie is dat hij inmiddels overal op reageert! Hij is 15 april 2014 geboren dus alweer bijna 4 jaar! Nemo heeft vele hobby’s hoor.. Wees maar niet bang dat hij zich zal vervelen.

10549979_10202549555595921_7088045131171584506_o
NEMO | Advertentie foto @ Marktplaats.

Ik zag Nemo voorbij komen op Marktplaats & ik denk dat jullie het allemaal met mij eens zijn, dat je deze advertentie niet zo snel weg zou klikken.. EN DIT DEED IK OOK NIET. Op slag verliefd was ik.

In deze periode was ik véél bezig met mijzelf en ging het berg afwaarts (dit is een lang verhaal voor een andere keer, we houden het nu gezellig). In samenspraak met mijn ouders, vonden ook zij het een goed idee om Nemo in huis te halen.

e125599f-1194-44f4-89b6-e72103693f4e
“Meow, this is my fav pose” – Nemo

Door de “jaren” heen bleek en blijkt wel dat Nemo een bijzondere kat is. Wat Nemo zo bijzonder maakt is de manier waarop hij aanwezig is. Moet de was gedaan worden? Staat hij er gezellig bij. Besluit ik om een middag voor me uit te gaan staren? Doet hij ook mee. En, komt Bryan thuis… Dan lijkt hij net zo enthousiast te kunnen doen als een hond!

Zonder te zeggen begrijpt Nemo wat ik wil – een echte vriend.

Twee jaar geleden kochten Bryan & ik onze eerste huisje. We, of Bry, besloot dat hij nog geen huisdieren wilde. Gelukkig zijn we een poos verder en kunnen we stellen dat het – het allerbeste geweest is om hem toch bij ons in huis te halen. Die Bryan.. Verliefd op een kat, há! 🙂

Maar waarom ik deze blog nou schreef.. Ik wilde Nemo natuurlijk even introduceren maar tegelijkertijd zijn er wel degelijk dingen die wij van katten kunnen leren. Levenslessen noemen ze deze wel. Op dit moment kan ik ze zelf ook wel gebruiken dus ik dacht, waarom niet meteen delen met jullie?

Blijf vooral jezelf & doe lekker je eigen ding |  Hier is Nemo echt een STER in. Lekker doen waar hij zelf zin in heeft. Eten, knuffelen, vogels spotten, “het gekke half uurtje hebben” of gewoon slapen. Aan het einde van de dag zal hij terug kijken met een glimlach. En deed hij iets geks? Bijvoorbeeld van de poef af vallen omdat hij het speelgoedmuisje achterna jaagt. Boeien.. Kan gewoon!

6a5f7cf4-24ec-4748-9ea8-0eea65841e02
“You must look @ http://www.instagram.com/pepperandmaui/ for this amazing BANDANA! I feel like a bad ass right now.”

Lekker zeggen wat je wilt | Als ik Nemo moet geloven, is recht voor z’n raap zijn – het beste wat je kunt doen. Gewoon voor je voerbak gaan staan en mauwen. Of koppig voor de deur van de woonkamer gaan zitten. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Durven openstaan voor het onbekende | Soms lijkt het alsof ik Nemo diep na zie denken wanneer ik hem iets nieuws aan wil bieden wat hij niet kent. Deze blik kan hij ook hebben wanneer er iemand “nieuw” over de vloer komt. Hij wijst het speelgoed of diegene niet af maar hij kijkt even de kat uit de boom voordat hij daadwerkelijk een beslissing neemt. Niks mis mee toch?

En als laatste.. Misschien ook wel voor nu de belangrijkste:

Wees trots op je overwinning | Lukt het om vanaf de grond op een hoge kast te springen? Of jezelf achter een wasmachine te wurmen. YOU ARE AWESOME. Dit zijn die échte GOALS.

img_4956
And now.. OUT.. #Good Night

 

18 reacties op ‘Life lessons voor jou, van Nemo!

  1. Wat een dotje is het! Ik vind het zo jammer dat ik zo super ziek wordt van katten me allergie is niet te stoppen zelfs met pillen niet. had ik ook wel zo lief vriendje willen hebben.

    Liked by 1 persoon

    1. Jeetje.. Dat is zo naar en jammer.. Mocht je het eens willen proberen, bijvoorbeeld in de zomer wanneer Mr. Nemo op het balkon is (wat misschien helpt?) – ben je van harte uitgenodigd! Hihi. Liefs

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s